TERAPII
CORPORALE

Cavitatie

Ce este cavitatia 

Cavitatia este un tratament compus din mai multi pasi si anume:
• Undele infrarosii – cu ajutorul carora creste temperatura in profunzime, ceea ce ne ajuta sa lucram mult mai usor zona aleasa si in acelasi timp sa stimulam circulatia si producerea de colagen;
• Ultrasunetele de joasa fecventa – unde care patrund in hipoderm la o adancime cuprinsa intre 5 mm si 5 cm grosime ce depinde de puterea livrata in timpul tratamentului si de zona pe care o tratam. Ultrasunetele de joasa frecventa creeaza formarea de bule de gaz si implozii succesive datorate presiunii generate astfel incat cu ajutorul acestor bule cavitationale reusim sa deterioram membranele celulelor adipoase. Adipocitele se dezintegreaza iar continutul lor va fi preluat de limfa necesitand ulterior drenajul limfatic. Pentru potentarea maxima a efectului, ideal este sa fie combinat si cu masajul cu vacuum.
• Drenajul limfatic. Drenajul limfatic sau presoterapia este foarte importanta in procesul de eliminare a reziduurilor provenite din golirea celulelor grasoase si din spatiul interstitiar acestora. Este obligatoriu de adaugat intr-un pachet de modelare corporala, este foarte benefic pentru sanatate si este un tratament relaxant.

 

Cum functioneaza cavitatia?

Tratamentul cu cavitatie se realizeaza usor, pacientul nu simte disconfort. In timpul tratamentului se este posibil sa auziti un sunet care poate fi intens sau redus in functie de sensibilitatea auditiva a fiecaruia. Oricum acest fenomen este perceput mai ales in primele sedinte, apoi se diminueaza semnificativ, tratamentul fiind placut si relaxant. Se alege zona tratata care se acopera cu un gel identic celui de la ecograf. Se strange paniculul de grasime si se actioneaza cu aplicatorul de cavitatie direct pe tesutul gras dar obligatoriu paralel cu axul corpului astfel incat undele cavitationale sa nu fie directionate catre articulatii, oase, organe zone care sunt oricum evitate integral. Tratamentul dureaza in general 30 min dupa care se combina cu terapiile mentionate mai sus. Este important inainte si dupa tratament sa bem multa apa pentru a facilita drenajul limfatic.

 

Cand vor fi vizibile rezultatele?

Rezultatele sunt vizibile chiar de la prima sedinta, mai ales in zonele unde celulita este mai accentuata dar nu fibrozata. In zonele unde grasimea nu este foarte compacta si celulita nu este acumulata de foarte multi ani cavitatia are efect de sine statator, putand fi combinata doar cu drenajul limfatic.In cazul unei celulite edematoase cu noduli fibrosi la nivelul pielii vizibili si cand nu strangi pielea atunci sedintele de cavitatie trebuie sa fie combinate cu impachetari anticelulitice, masaj cu vacuum, tratament cu ultrasunete, radiofrecventa sau raze infrarosii.
De aceea este intotdeauna indicat ca orice tratament corporal sa fie personalizat si facut dupa un program recomandat de personal medical specializat.

 

Efecte secundare si contraindicatii

In cazul in care alegeti sa va tratati celulita si sa obtineti o remodelare a corpului dvs. intr-o clinica medicala, unde sunteti siguri ca tehnologiile folosite au certificari europene si sunt de ultima generatie, putem afirma ca este o procedura fara riscuri. Nu s-au inregistrat efecte secundare in terapia de cavitatie in cazul in care este lucrata corect.
Este contraindicat sa se lucreze in zone apropiate de oase, cartilaje (genunchi, fosa iliaca, umeri, etc.)
Contraindicat persoanelor cu grave disfunctii renale, disfunctii hepatice, boli cardiace, boli ale pielii, spasmofilie, epilepsie, stimulator cardiac, implant metalic, tumori maligne, convalescenta dupa o operatie, hernie, tensiune arteriala anormala, varice pe zonele de tratament, sarcina, alaptare, la menstruatie, pietre la rinichi, chisturi ovariene sau fibroame, la mai putin de 1/2 ora de la servirea mesei.


 

De cate sesiuni am nevoie?

Rezultatele cu siguranta pot varia de la o persoana la alta astfel ca numarul sedintelor si felul in care acestea se combina cu alte terapii va fi diferit. Se recomanda minim 4 sedinte si maxim 12 , odata pe saptamana sau maxim de 2 ori daca lucram zone diferite. In combinatie cu alte pachete corporale este suficient pentru a reduce celulita si a tonifia pielea. Pentru rezultate optime si subtiere semnificativa in centimetrii cavitatia se poate combina cu succes cu radiofrecventa (Dalyans duo technology, Venus Legacy, Vela shape III), cu tratamentele de criogenare (Criosculpting Define sau Crio Cocoon) cu masaj cu vacuum, biostimulare, drenaj limfatic si impachetari anticelulitice.
Pentru mentinerea rezultatelor pe perioada indelungata este necesar sa nu mariti aportul caloric si sa va mentineti un stil de viata sanatos bazat pe o alimentatie echilibrata si miscare in aer liber.

 

Cat dureaza recuperarea?

Procedura permite pacientilor sa revina imediat la activitatea zilnica. Deoarece procedura este non invaziva, nu este nevoie de timp de recuperare, insa este foarte benefic daca dupa proceduri alegeti sa faceti o miscare usoara, cum ar fi mersul pe jos sau exercitii tip pilates.


Care sunt beneficiile tratamentului cu cavitatie

• Rezultatele se observa de la prima sedinta;
• Celulele adipoase sunt reduse semnificativ in zona tratata astfel ca o eventuala crestere in greutate si implicit in centimetri nu va mai fi la fel de accentuata ca inainte;
• Cavitatia poate aduce rezultate si in zone unde alte terapii nu functioneaza, avand un efect puternic asupra nodulilor celulitici fibrosi.
• Este un tratament non invaziv recomandat oricarei persoane care are indicatie pentru tratamente corporale.
* Este un tratament relaxant, si complet nedureros.