ACID
HIALURONIC

Pometi

Fillere / Acid Hialuronic

Substanţele injectabile de umplere pe bază de acid hialuronic (fillerii dermali injectabili), pot inlocui (atunci cand nu s-a ajuns la o imbatranire excesiva a pielii) sau completează intervenţiile chirurgicale plastice (atunci cand imbatranirea nu mai poate fi corectata doar prin metode injectabile). De aceea ,in functie de varsta pielii ( nu varsta biologica ) este recomandat a se folosi acidul hialuronic astfel incat sa intarziem cat mai mult imbatranirea.

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o substanta macromoleculara ce se găseşte în spaţiul intercelular al epidermei. Principala sa funcţie este de a reţine apa si de a-si mari volumul pentru a corecta o depresiune a pielii( riduri, şanţuri).

După colagenul de origine animală sau umană, au apărut pe piaţă diferite preparate de acid hialuronic cu origine non-animală, care nu necesită testare în prealabil. Acidul hialuronic se află în corpul nostru , dar cu trecerea timpului scade sinteza lui şi pielea îşi pierde elasticitatea şi prospetimea. În funcţie de ce dorim să corectăm vom alege tipul macromolecular ( buze , riduri adanci, riduri fine, etc).

Utilizarea acidului hialuronic

Trebuie să precizăm că nu doar timpul este principalul duşman al pielii, ci şi bagajul genetic, activitatea hormonală (scăderea titrului de estrogeni la menopauză), îmbătrânirea musculară, expunerea la razele solare ( UVA , UVB si saloanele de bronzat atunci cand timpul de expunere este exagerat) , fumatul, , stresul, alimentaţia necorespunzătoare.