ACID
HIALURONIC

Buze

Fillere / Acid Hialuronic

Substanţele injectabile de umplere pe bază de acid hialuronic (fillerii dermali injectabili), pot inlocui (atunci cand nu s-a ajuns la o imbatranire excesiva a pielii) sau completează intervenţiile chirurgicale plastice (atunci cand imbatranirea nu mai poate fi corectata doar prin metode injectabile). De aceea ,in functie de varsta pielii ( nu varsta biologica ) este recomandat a se folosi acidul hialuronic astfel incat sa intarziem cat mai mult imbatranirea.

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o substanta macromoleculara ce se găseşte în spaţiul intercelular al epidermei. Principala sa funcţie este de a reţine apa si de a-si mari volumul pentru a corecta o depresiune a pielii( riduri, şanţuri).

După colagenul de origine animală sau umană, au apărut pe piaţă diferite preparate de acid hialuronic cu origine non-animală, care nu necesită testare în prealabil. Acidul hialuronic se află în corpul nostru , dar cu trecerea timpului scade sinteza lui şi pielea îşi pierde elasticitatea şi prospetimea. În funcţie de ce dorim să corectăm vom alege tipul macromolecular ( buze , riduri adanci, riduri fine, etc).

Utilizarea acidului hialuronic

Trebuie să precizăm că nu doar timpul este principalul duşman al pielii, ci şi bagajul genetic, activitatea hormonală (scăderea titrului de estrogeni la menopauză), îmbătrânirea musculară, expunerea la razele solare ( UVA , UVB si saloanele de bronzat atunci cand timpul de expunere este exagerat) , fumatul, , stresul, alimentaţia necorespunzătoare.

Ce se poate corecta cu un filler ca acidul hialuronic?

Pot fi corectate ridurile de expresie de la nivelul frunţii (în asociere cu toxina botulinică, când e cazul), ridurile aparute de la nas spre buze( nazo-labiale), linia de marionetă (ridurile in coltul gurii), ridurile de la nivelul gâtului; se poate efectua un lifting al sprâncenelor ( în asociere cu toxina botulinică), pot fi reconturaţi pomeţii şi obrajii, ovalul feţei.

Când este injectat imediat sub piele, acidul hialurónic întinde pielea, o tonifică şi crează o imagine proaspătă, cu un aspect mai tânăr şi mai sănătos.

Beneficiile injectării acidului hialurónic durează în general câteva luni, deci nu sunt permanente. Ca atare, tratamentul se repetă la interval de 6-12 luni în funcţie de dorinţele pacienţilor si de substanta injectata.

Ca efecte secundare sunt descrise: eritemul la locul injectării( dispare în 2-3 zile), prurit, edem, urticarie( rar). Prin alegerea unui preparat de calitate şi a unui specialist cu experienţă, efectele secundare vor apărea în mod excepţional.

Mărci şi tipuri de substanţe injectabile de umplere

Pe piaţa noastră apar în permanenţă noi mărci şi tipuri de umplere injectabile pe bază de acid hialuronic. Întotdeauna este necesar să vă consultaţi cu un specialist care se ocupă cu aplicaţia acestor substanţe de umplere şi să vă informaţi asupra tuturor proprietăţilor materialului de umplere ales.

– Radiesse : fabricat in SUA si este lent resorbabil insa are un pret mai ridicat;

– Evolence : fabricat in Israel, lent resorbabil efectul mentinandu-se pana la 12 luni;

– Juvéderm : produs in Franta, material resorbabil utiliuzat pentru corectarea ridurilor si pentru marirea,

buzelor. Rezista 6 luni;

– Restylane : produs in Suedia, se foloseste si pentru riduri si pentru buze, rezista 6 luni;

– Surgiderm : fabricat in Franta, folosit de asemenea pentru corectarea ridurilor si pentru modelarea

buzelor;

– Teosyal : fabricat in Elvetia, rezista 6 luni;

– crmDEX, crmGEL a crmDUR

– Haequeo : produs In Italia, producatorul spune ca rezista 12 luni;

– Princess